column Jasmijn Prinssen

Voor mijn afstudeerproject aan TU Delft, faculteit Bouwkunde, koos ik ooit de Mariaplaats in Utrecht als locatie. Mijn idee was om daar een bibliotheek te laten verrijzen gecombineerd met een kleine bioscoop, kantoren en studie- en werkplekken. Met de kerk en het conservatorium ernaast en bovendien de geschiedenis van Mariaplaats als evenementen- en marktplein zag ik een cultureel broeinest voor me. Een multifunctioneel centrum in het hart van de stad en bovendien in het hart van het land. Maar wie zou eigenlijk die doelgroep zijn? Zou dit bezoekers van ver hebben aangetrokken of alleen de uit de directe omgeving? En hoeveel vraag is er eigenlijk naar zo een cultureel centrum?

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.