#1 ESTER VRIJ

Ester Vrij haar werkgebied is groot Den Haag met een stevige focus op het Central Innovation District (CID)– de driehoek tussen de Haagse hoofdstations. Woningen toevoegen is een belangrijke ambitie, maar nadrukkelijk in de mix met andere stedelijke functies. Een gesprek met een bevlogen conceptontwikkelaar.

Luister nu de podcast

#2 PAUL OREMUS

CBRE Global Investors gelooft in Den Haag en investeert daarom, namens haar cliënten (internationale & nationale institutionele beleggers), volop in aantrekkelijke concepten voor wonen, werken en winkelen – bij voorkeur in gemengde vorm. Paul Oremus, Managing Director Nederland en Fund Manager CBRE Dutch Residential Fund, kent de stad op zijn duimpje. Hoe kijkt hij aan tegen de ontwikkeling van de stad en hoe draagt CBRE Global Investors daar aan bij?

Luister nu de podcast

#3 PATRICK JOOSEN

Door binnenstedelijke transformatie en verdichting is Den Haag in staat genoeg woningen te bouwen voor de snelgroeiende bevolking. Voorwaarde is wel dat de verdichte woongebieden groener worden. ‘Den Haag moet zijn groene identiteit verder versterken’, vindt Patrick Joosen van gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development).

Luister nu de podcast

#4 MARK KUIJPERS

De onderscheidende formule van Greystar – gebouwde communities op basis van stedelijke woonconcepten inclusief aanvullende services – slaat uitstekend aan in Nederland. De van oorsprong Amerikaanse investeerder maakt nu ook in Nederland een stormachtige ontwikkeling door. Ook Den Haag gaat mee in die ontwikkeling, maakt Mark Kuijpers duidelijk. De eerste projecten dienen zich hier aan. ‘We bouwen eigenlijk dorpjes in de stad.’

Luister nu de podcast

#5 HENK HARMS

Henk Harms (directeur Ontwikkeling en Realisatie) geeft sinds 2012 vorm aan Den Haag. De stad groeit jaarlijks met 5.000 mensen en is aan een inhaalslag begonnen. ‘De uitdaging is om mensen een prettige woon- en werkomgeving te bieden. Daar hebben we investeerders voor nodig en moeten we vooral onze focus behouden.’

Luister nu de podcast