De Eindhovense Vastgoed Week – Peter Kentie Eindhoven365

Een gesprek met Peter Kentie, directeur van Eindhoven365 over het nieuwe verhaal van de stad. Over de City Marketing, over de pijlers TDK, Technologie, Design en Kennis, en wat betekenen deze gekozen pijlers/domeinen voor de marketing van stad en waar zit de economische spin-off.

Luister nu de podcast

De Eindhovense Vastgoed Week #2 Ferdinand Gremmen- SDK Vastgoed

Met ‘lef en lange adem’ voegt SDK Vastgoed waardevolle leefomgevingen toe aan Eindhoven. Een gesprek met Ferdinand Gremmen, directeur van SDK Vastgoed over de toekomst van Eindhoven met aandacht voor zijn visie, de projecten en liefde voor de stad.

Luister nu de podcast

De Eindhovense Vastgoed Week # 1 Erik Leijten -BPD

BPD zet Woningfonds in om Eindhovense woningmarkt
toegankelijk te houden. Met ruim 230.000 inwoners is Eindhoven de vijfdestad van Nederland. De verwachting is dat de bevolkingsgroei de komende jaren stevig doorzet, mede dankzij voormalige studenten van de TU Eindhoven en de Design Academy die in toenemende mate in de Lichtstad kunnen én willen blijven wonen. Een gesprek met directeur zuid Erik Leijten

Luister nu de podcast

VG Visie Fred Tromp – Quarters

Co-living: de nieuwe manier van wonen.Betaalbare woningen voor starters. Veel gemeenten worstelen ermee. Co-living van Quarters kan een oplossing zijn voor deze doelgroep. In drie grote gemeenten opent Quarters binnenkort de eerste vestigingen. Het
enthousiasme is groot. Niet zo vreemd, vindt Fred Tromp. ‘Dit concept voorziet in veel behoeften.’ 

Luister nu de podcast

VG Visie Wintergast Roel van de Bilt – Rabobank

Roel van de Bilt, Directeur Rabobank Real Estate Finance.
Onder leiding van Roel van de Bilt onderzocht
Rabobank een aantal scenario’s. Komend jaar ziet er nog goed uit, maar blijft dat zo?. En over zijn sabbatical, een periode van bezinning waarin hij zijn focus verlegde naar de belangrijkste zaken in zijn leven: zijn gezin en directe omgeving. Eind 2017 verloor hij zijn oudste dochter, Amber. Zij overleed plotseling na een meningokokkenbesmetting.Een turbulente periode van onbeschrijflijk verdriet brak aan voor Roel, zijn vrouw en twee andere dochters.’

Luister nu de podcast

VG Visie Wintergasten Jeroen van Valen Sectie5

2019 is een recordjaar voor Sectie5 als vastgoedbelegger in de retail en zorg.
Een gesprek met Jeroen van Valen, ondernemer en partner die vertelt over zijn tops & flops op het gebied van winkelcentra, boerenverstand in zorgvastgoed en maatschappelijke projecten. ‘Hou oog voor je medemens, is de filosofie van Sectie5.’

Luister nu de podcast

VG Visie Wintergasten Eduard Schaepman CEO Tribes

Na een vliegende start 4 jaar geleden zette Eduard
Schaepman CEO van Tribes dit jaar de rem erop. 23 vestigingen van Tribes in 3 landen was wel even genoeg. Tijd voor reflectie. Want groei is voor hem geen doel
op zich. ‘Ik wil winstgevend zijn.’Tribes is niet zomaar een hippe formule voor flexwerkers. Het is een serieuze inspiratiebron, zowel voor business nomads als voor Eduard Schaepman. Steeds vaker dient de wijsheid van de stammen als leidraad voor zijn dagelijks handelen. 

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #1 Jeroen Lokerse

Jeroen Lokerse, head of Netherlands van Cushman & Wakefield wil veel meer debat over de toekomst van de stad. Niet omdat het slecht gaat,maar omdat we laten liggen wat écht nodig is om toekomstbestendige welvaart en economische groei te waarborgen. Het snel veranderende speelveld vraagt om duidelijke keuzes en vooral om stevige ambities. ‘We moeten groter denken en groter doen. 

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #2 Taco De Groot CEO Vastned

Een simpele ‘stenenboer’, zo betiteld de topman van Vastned zichzelf graag. Ondertussen rijst uit talloze
interviews in de vastgoedpers en financiële media van de laatste acht jaar het beeld op van een zakenman die stiekem toch veel meer van het retailvak weet. Taco de Groot vindt niets leuker dan zijn schoenzolen te verslijten in de populairste winkelstraten in grote Europese steden met een historische binnenstad.

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #3 Gert Jan ’t Hart Klimaatgarant

Gert Jan ’t Hart mede oprichter van Klimaatgarant garandeert met zijn pompen een duurzame, energieneutrale, comfortabele en goed betaalbare energievoorziening. Dat willen we bereikbaar maken voor iedereen. 

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #4 Harm Janssen BPD

Harm Janssen, directeur regio Noord-West van BPD: Betaalbare woningen voor iedereen, omdat alle mensen in Nederland recht hebben op huisvesting. Dat zit al driekwart eeuw in het dna van BPD (Bouwfonds Property Development). een nieuwe episode wordt aan die historie toegevoegd: de oprichting van BPD Woningfonds. 

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #5 Henk Jagersma – Amsterdam

Een gesprek over de grootste uitdagingen voor Amsterdam. Hoe houd je succes op alle fronten beheersbaar. Blijft Amsterdam voor iedereen toegankelijk. Want iedereen moet er kunnen wonen en werken. Hoe vangen we de enorme groei en druk op de stad op?

Luister nu de podcast

De Haagse Vastgoed Week #1 ESTER VRIJ, VORM

Ester Vrij haar werkgebied is groot Den Haag met een stevige focus op het Central Innovation District (CID)– de driehoek tussen de Haagse hoofdstations. Woningen toevoegen is een belangrijke ambitie, maar nadrukkelijk in de mix met andere stedelijke functies. Een gesprek met een bevlogen conceptontwikkelaar.

Luister nu de podcast

De Haagse Vastgoed Week #2 PAUL OREMUS

CBRE Global Investors gelooft in Den Haag en investeert daarom, namens haar cliënten (internationale & nationale institutionele beleggers), volop in aantrekkelijke concepten voor wonen, werken en winkelen – bij voorkeur in gemengde vorm. Paul Oremus, Managing Director Nederland en Fund Manager CBRE Dutch Residential Fund, kent de stad op zijn duimpje. Hoe kijkt hij aan tegen de ontwikkeling van de stad en hoe draagt CBRE Global Investors daar aan bij?

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #3 Gert Jan ’t Hart Klimaatgarant

Door binnenstedelijke transformatie en verdichting is Den Haag in staat genoeg woningen te bouwen voor de snelgroeiende bevolking. Voorwaarde is wel dat de verdichte woongebieden groener worden. ‘Den Haag moet zijn groene identiteit verder versterken’, vindt Patrick Joosen van gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development).

Luister nu de podcast

De Haagse Vastgoed Week #4 MARK KUIJPERS Greystar

De onderscheidende formule van Greystar – gebouwde communities op basis van stedelijke woonconcepten inclusief aanvullende services – slaat uitstekend aan in Nederland. De van oorsprong Amerikaanse investeerder maakt nu ook in Nederland een stormachtige ontwikkeling door. Ook Den Haag gaat mee in die ontwikkeling, maakt Mark Kuijpers duidelijk. De eerste projecten dienen zich hier aan. ‘We bouwen eigenlijk dorpjes in de stad.’

Luister nu de podcast

De Haagse Vastgoed Week #5 HENK HARMS

Henk Harms (directeur Ontwikkeling en Realisatie) geeft sinds 2012 vorm aan Den Haag. De stad groeit jaarlijks met 5.000 mensen en is aan een inhaalslag begonnen. ‘De uitdaging is om mensen een prettige woon- en werkomgeving te bieden. Daar hebben we investeerders voor nodig en moeten we vooral onze focus behouden.’

Luister nu de podcast