José van der Plas & Frans van den Boomen - BPD Regio Zuid

Roelof Hemmen in gesprek met Frans van den Boomen, senior ontwikkelingsmanager bij BPD en José van der Plas, gebiedsontwikkelaar bij BPD over de herontwikkeling van Stappegoor.

Luister nu de podcast

Matthijs Storm, CEO Wereldhave

In 2019 kwam Matthijs Storm als CEO aan boord bij Wereldhave. Een van zijn eerste prioriteiten was het opstellen van een nieuwe strategie voor de toekomst van het retailvastgoed. Centrale ambitie: een nieuwe en toekomstgerichte categorie in commercieel vastgoed creëren, Full Service Centers. Drie jaar later zijn de eerste centra klaar, blijkt de aanpak succesvol en is de waardegroei van het vastgoed aantoonbaar.

Luister nu de podcast

Jeppe de Boer & Ronald Jansen, directie Annexum

Jeppe de Boer en Ronald Jansen versterken de directie en hierdoor krijgt Annexum – gerenommeerd aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen – extra slagkracht. Tijd voor een nadere kennismaking, met een uitgebreide blik op nu en de toekomst. Deze nieuwe partners waren al bekenden van het Annexum-team, waarmee eerder voor andere dossiers is samengewerkt. ‘Hun komst zorgt voor nieuwe groeidoelstellingen en groeimogelijkheden.

Luister nu de podcast

VG Visie Kopstukken # 4 Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM

Roelof Hemmen en Joris Deur van ZZDP Architecten gaan samen in gesprek met een aantal professionals over de woonopgave in Nederland. Wat is hun visie op de woningmarkt en wat zijn vanuit hun vakgebied, goede ideeën, initiatieven en oplossingen. # 4 Ronald Huiskeshoven, directievoorzitter AM. Stelling: 100.000 woningen per jaar gaan we niet halen.

Luister nu de podcast

VG Visie Kopstukken #3 Hester Van Buren, voormalig voorzitter Raad van bestuur Rochdale

Roelof Hemmen en Joris Deur van ZZDP Architecten gaan samen in gesprek met een aantal professionals over de woonopgave in Nederland. Wat is hun visie op de woningmarkt en wat zijn vanuit hun vakgebied, goede ideeën, initiatieven en oplossingen. # 3 Hester van Buren, voormalig voorzitter Raad van bestuur Rochdale en nu wethouder Financiën bij de gemeente Amsterdam. Stelling: De wooncorporatie loopt op zijn einde.

Luister nu de podcast

VG Visie Kopstukken #2 Martin Van Rijn, voorzitter Aedes

Roelof Hemmen en Joris Deur van ZZDP Architecten gaan samen in gesprek met een aantal professionals over de woonopgave in Nederland. Wat is hun visie op de woningmarkt en wat zijn vanuit hun vakgebied, goede ideeën, initiatieven en oplossingen. # 2 Martin van Rijn, voorzitter Aedes. Stelling: De betaalbare woning bestaat niet.

Luister nu de podcast

VG Visie Kopstukken #1 Fahid Minhas, VVD Tweede Kamerlid

Roelof Hemmen en Joris Deur van ZZDP Architecten gaan samen in gesprek met een aantal professionals over de woonopgave in Nederland. Wat is hun visie op de woningmarkt en wat zijn vanuit hun vakgebied, goede ideeën, initiatieven en oplossingen. #1 VVD Tweede kamerlid Fahid Minhas. Stelling: Nederland is vol.’

Luister nu de podcast

Edwin Adams directeur en oprichter Geldvoorelkaar.nl

Steeds vaker zijn vastgoedprojecten ook te financieren door middel van crowdfunding! En met nieuwe Europese regels in aantocht lijkt die markt steeds interessanter te worden voor institutionele beleggers. Dat ziet ook crowdfundings-platform geldvoorelkaar.nl. Dat bestaat nu ruim tien jaar en heeft al een slordige 400-miljoen euro opgehaald voor in totaal zo’n 2.000 projecten; overigens zeker niet alleen maar vastgoed! De missie van Geld voor elkaar: Ondernemers moeten begrijpen en verkennen dat er nieuwe financieringsmogelijkheden zijn.

Luister nu de podcast

De Eindhovense Vastgoedweek – Erik Leijten- BPD

BPD faciliteert de sterke groei van Eindhoven met inclusieve en betaalbare woningprojecten. De grootste woningontwikkelaar van Nederland slaagt er dankzij glasheldere afspraken, een intens participatietraject en een scherpe focus in projecten snel van de grond te krijgen, vertelt Regio Zuid-directeur Erik Leijten. ‘We spreken expliciet af dat niemand zand in de raderen strooit.’

Luister nu de podcast

Paul Wessels, directeur van Tulp Group

Het is geen gemakkelijke tijd voor hypotheekverstrekkers: met een woningmarkt die muurvast zit, exploderende huizenprijzen én gemeenten die steeds strenger optreden tegen vastgoedbeleggers. Ondernemer Paul Wessels laveert tussen de problemen door en haalt uitstekende resultaten met zijn bedrijf Tulp Group, dat zich richt op zowel consumentenhypotheken als op krediet voor professionele vastgoedbeleggers. Paul Wessels, directeur en medeoprichter van Tulp Group aan het woord.

Luister nu de podcast

Desiree Curfs – Living-Inn- Roozen van Hoppe

Door het enorme woningtekort komen ook de schrijnende gevallen steeds meer aan het licht: starters die geen huis kunnen kopen, senioren die gescheiden moeten leven van hun partner die naar een verzorgingshuis moet, maar ook arbeidsmigranten die met veel te veel mensen in een veel te kleine ruimte moeten leven. Voor al deze groepen moet er een passende oplossing zijn, vindt projectontwikkelaar Roozen van Hoppe. En daarom bouwen ze keihard aan unieke woonconcepten.

Luister nu de podcast

Wim de Jong – Young Venture Group

‘Een onderneming uit de grond stampen is topsport’
Wim de Jong (1982) is ondernemer, investeerder en eigenaar van Young Venture Group; een ambitieuze investeringsmaatschappij in hartje Den Haag. Onder Young Venture Group vallen diverse, veelal vastgoed georiënteerde, ondernemingen.

Luister nu de podcast

Ronald Van Der Waals – CBRE Investment Management

Ronald van der Waals geeft bij CBRE Investment Management als managing director leiding aan de kantoren- en winkelportefeuille. In gesprek met Roelof Hemmen over hoe hij kijkt tegen de ontwikkeling van kantoren, winkels en andere functies aan? Zijn voorkeur: de ontwikkeling van gemengde gebieden in sterke steden, waarin ook wonen een belangrijke plek heeft.

Luister nu de podcast

Eva Hekkenberg directeur concepten – VORM

Eva Hekkenberg, directeur concepten bij VORM in gesprek met Roelof Hemmen over o.a. hoe de samenwerking met corporaties eruit ziet. Wat gaat er goed en hoe zou je nog beter en efficiënter kunnen samenwerken. VORM heeft is ook een aantrekkelijke partij van woningcorporaties met BuurtBoost, dat is een totaal oplossing die staat voor het opwaarderen van stadswijken. Ingrepen op de hardware die verbetering van de software faciliteren, geven wijken een impuls. Samen met woningcorporaties, gemeentes en lokale partners maken zij voor elke wijk een aanpak op maat.

Luister nu de podcast

VG Visie · VG Visie De Haagse Vastgoedweek 2021 Gert Jan Kruijning- AAArchitecten VG Visie De Haagse Vastgoedweek 2021 Gert Jan Kruijning- AAArchitecten

Gert Jan Kruijning van AAARCHITECTEN gelooft in de kracht van eenvoud. In een geslaagd ontwerp komen ruimte, vorm, functionaliteit én duurzaamheid samen. Mensen ráken, daar gaat het om.

Luister nu de podcast

Jack Zuidweg, business partner vastgoed – Centraal Beheer

‘Wij weten precies wat er nodig is om zonnepanelen goed en veilig te installeren, zodat een pand verzekerbaar is’

Als vastgoedeigenaar ben je actief op een breed gebied. Maar je kunt onmogelijk overal verstand van hebben. Dat vraagt om deskundige partners, bijvoorbeeld voor het afdekken van risico’s of het werken aan verduurzaming. Centraal Beheer voorziet vastgoedpartijen en woningcorporaties op beide gebieden van advies. ‘Wij willen echt naast de ondernemer staan om tot gezamenlijke oplossingen te komen’, zegt Jack Zuidweg in het gesprek met Roelof Hemmen.

Luister nu de podcast

Daphne Broerse managing partner bij Norton Rose Fulbright

VG Visie: Wereldwijd hebben mensen de voordelen van thuiswerken ontdekt. Dat het een blijvende plek krijgt in ‘het nieuwe werken’, staat voor het internationale advocatenkantoor Norton Rose Fulbright vast, na een grootschalig onderzoek onder de medewerkers van alle 53 vestigingen. ‘Het wordt nooit meer zoals het was’, zegt Daphne Broerse.

Luister nu de podcast

Annelou De Groot, Development Director Nederland IWG

VG Visie: “De traditionele kantoorstructuur is niet meer’. Na het “zwaarste jaar” uit de geschiedenis van IWG (International Workplace Group) weet Annelou de Groot als Development Director IWG Nederland één ding zeker: ‘Het flexibele kantoor schiet na COVID-19 als een komeet omhoog. Ondernemers, werknemers en werkgevers: iedereen heeft zijn conclusie getrokken in het voorbije jaar. Het traditionele kantoor wordt in alle opzichten anders bekeken.’

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #1 2021 Jeroen Lokerse- Cushman & Wakefield

VG Visie: Jeroen Lokerse, head of Netherlands van Cushman & Wakefield en vastgoedman van het jaar 2020 over zijn fascinatie voor vastgoed, zijn eerste project en de kansen voor de stad Amsterdam. Eerste van een serie van drie gesprekken als onderdeel van de Amsterdamse vastgoed week 2021.

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #2 2021 Peter Heuvelink – AM

VG Visie: Peter Heuvelink, directeur AM Noord West. Hoe hij met AM het verschil maakt met de projecten die zij maken. Over de zoektocht naar een gelukkig leven met aandacht voor leefomgevingen en werken in de buurt. Zijn passie voor mensen. Stenen is volgens Peter Heuvelink een middel om met mensen te werken en door stenen te stapelen heb je ook invloed hoe mensen met elkaar omgaan.
#2 Van de podcastserie over de stad Amsterdam

Luister nu de podcast

De Amsterdamse Vastgoed Week #3 2021 Henk Jagersma – Amsterdam

VG Visie: Henk Jagersma, stedelijk directeur van het cluster Ruimte en economie van Amsterdam. Over de stad Amsterdam, de beste markt van Nederland, de grote aantrekkingskracht en waar de beste ambtelijke mensen werken en de behoefte en noodzaak om procedures en processen te versnellen.
Derde van podcastserie over de stad Amsterdam.

Luister nu de podcast

Rotterdamse vastgoedweek NVM Business lid Jeroen van der Meer Ooms Makelaars Rotterdam

Een podcastgesprek met NVM Business lid Jeroen van der Meer van Ooms Makelaars Rotterdam, een geboren Rotterdammer. Zijn hart ligt sinds zijn start bij Ooms, in 1999 bij Rotterdam, met name in het specialisme van industrieel/logistiek vastgoed. Als Rotterdamse makelaar heeft hij een echte “niet lullen maar poetsen” aanpak en mentaliteit. Een gesprek over de uitdagingen voor de stad, beschikbaarheid van grond in de stad, Feyenoord City,. Maar ook over de buurten met de meeste potentie, de verborgen parel in de stad. En over wie het verschil maakt in de stad.

Luister nu de podcast

Rotterdamse Vastgoedweek: Jan Ultee van U vastgoed

VG Visie: De Rotterdamse Vastgoedweek. Een gesprek met vastgoedondernemer Jan Ultee van U Vastgoed. Een gesprek over zijn plannen, dromen en projecten in de stad. De Rotterdamse vastgoedman van 2016 bekend van de ruim 150 meter hoge witte Cooltoren in het Baankwartier praat ook zijn drijfveren, en zijn passie voor het leven en wat hem inspireert. De stad moet groeien, ontwikkelen en de verandering van de stad moet je proberen mee te maken zegt de ondernemer die is geboren en getogen in Rotterdam. . Als je iets wilt veranderen moet je meedoen en niet aan de kant blijven staan en commentaar geven.

Luister nu de podcast

Eindhovense vastgoedweek: Saidou Blindenburg van Teamverhuur

Interview met Saidou Blindenburg oprichter en eigenaar van Bluebrickmedia. Een nieuwbouwproject voor oplevering verhuurd krijgen? Dat is het werk van Teamverhuur. Dit onderdeel van BlueBrickMedia houdt zich bezig met marketingcommunicatie en online verhuur van nieuwbouwprojecten in opdracht van projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers. De focus op online gaat hier samen met persoonlijke aandacht. Dat blijkt een schot in de roos.

Luister nu de podcast

Diederik & Britta van Egmond van Van Egmond Architecten

VG Visie: de Architectenweek. De woonomgeving komt eerst, dan de architectuur. Dat is het uitgangspunt van het familiebedrijf uit Noordwijk aan Zee: Verhalen zijn daarbij leidend, individuele ‘stories’, die van een gezin, een buurt of stad. ‘Onze kracht zit hem erin deze te vertalen naar een ideale leefomgeving’, Maar ook een gesprek over de nieuwe visie op stedelijk wonen, ondernemerschap, het vak, de dromen en de bijdrage aan de wereld, wat veel verder gaat dan schoonheid.

Luister nu de podcast

Wintergasten Paul Oremus – CBRE Global Investors

Paul Oremus, Country manager bij CBRE GI; Het loont: investeren in vastgoed dat een positieve bijdrage levert aan mens, milieu en maatschappij. Zij lanceren een nieuwe Europese woningstrategie gebaseerd op impact beleggen. ‘Op de Europese woningmarkt leveren duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid het beste rendement voor de toekomst’. Maar ook over het jaar 2020, zijn drijfveren en de plannen voor de toekomst.

Luister nu de podcast

Wintergasten Mark Kuijpers- Greystar Nederland

Het zijn ronduit indrukwekkende toevoegingen aan de stedelijke woningmarkten: de woningbouwprojecten van Greystar die opgelijnd zijn met het OurDomain-concept. Diemen en Amsterdam Zuidoost zijn bijna volledig opgeleverd, Rotterdam en Utrecht gaan volgen. Managing Director Nederland, Mark Kuijpers, is content met de voortgang en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Een podcast over het steeds verder schaven aan een onderscheidend woonproduct. Maar ook over Leiderschap en ambitie en het nieuwe jaar.

Luister nu de podcast

Daan Reekers oprichter en CCO van Adelaer

Daan Reekers, oprichter en Chief Commercial Officer Adelaer. Over de groei van Adelaer tot een succesvolle ‘financial architect’ van vastgoed in Nederland. Als een van de eerste ‘debt brokers’ zocht het ook financiers buiten de bancaire wereld. Inmiddels zijn de werkzaamheden behoorlijk uitgebreid. ‘Wij zijn veel meer een verbindingsplatform dan sec een financier.’ Ons bedrijf is een platform van zelfstandige professionals en daarom zeer ondernemend. Zo zijn we groot geworden.’

Luister nu de podcast
All rights reserved © 2024 Young Media