Willem van Hanegem kiest het beste Feyenoord-elftal aller tijden

Het zal werkelijk niemand in Nederland zijn ontgaan dat voetbalicoon Willem van Hanegem afgelopen 20 februari zijn vijfenzeventigste verjaardag heeft gevierd.
In de jaren zeventig was het algemeen bekend dat Johan Cruijff (althans voor de mensen buiten Rotterdam) weliswaar de beste, maar Van Hanegem veruit de populairste voetbalspeler van Nederland was. Bijna vijftig jaar later bleek Willem, als de briljante oud-voetballer én gevoelsmens bij uitstek, nog minstens even geliefd als toen en volgde er, onder meer via lyrische publicaties, ontelbare interviews, speciale beschouwingen, verschillende documentaires en een heuse show (in de tot de nok toe uitverkochte Rotterdamse concertzaal De Doelen) een nooit eerder vertoond, welhaast on-Nederlands massaal, eerbetoon.

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.