21 mei 2019 - Erwin Asselman

Definiëren wat je niet wilt bouwen

Het Amsterdamse ZZDP Architecten ziet zichzelf vooral als architecten-ondernemers. Daarbij past voor Joris Deur, sinds hij in 2002 het bureau overnam, professionaliteit als het gaat om ontwerpen en tegelijkertijd een open oog voor de regels, zeden en gewoonten van de vrije markt. Inlevingsvermogen dus. Inlevingsvermogen in de wereld van ontwikkelaars, grondexploitanten, financiers en bedenkers van nieuwe, commercieel veelbelovende concepten. Naast dat inlevingsvermogen is voor Deur bezinning soms nodig. Met een boek, ZZDP Architecten getransformeerd, over de afgelopen 15 jaar van ZZDP en een nieuw, zelf ontworpen kantoor is die tijd van bezinning aangebroken.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media