22 mei. Erwin Asselman

Durf te kiezen

Merkt u het ook? Zodra er in de grote binnensteden sprake is van een daling in aantallen bezoekers, wijten ondernemers en de politiek het euvel aan externe factoren. Verwijten worden gemaakt aan het online monster, thuisbezorging, de hoge prijzen in de horeca, parkeertarieven, attracties buiten de stad, de afnemende kwaliteit van het winkelaanbod en het veranderende bezoekgedrag van de bewoners. De ondernemers van Amsterdam centrum geven de gewone Amsterdammer de schuld voor afnemende inkomsten. De binnenstad van Groningen heeft in 2018 één miljoen minder bezoekers ontvangen dan in 2017, wat een raadslid van SP deed verzuchten: ‘De binnenstad wordt steeds minder van de Groninger en steeds meer van een exclusief gezelschap. Het zijn voor een deel toeristen. Achteraf blijkt er een hoop stampij om niets te zijn gemaakt, maar de toon is gezet: de bezoeker is de boosdoener.’

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media