03 jun. Erwin Asselman

‘Interessante woonwijken die de tand des tijds kunnen doorstaan’

Hoe is de woningsituatie in uw gemeente?

‘Groningen heeft 230.000 inwoners, waarvan de hoofdmoot in de stad woont. We hebben overwegend een jonge bevolking. 1 op de 5 inwoners is student. Dat heeft effect op de woningmarkt. Het aandeel huurwoningen is groot, met name in de particuliere sector. 30 tot 40% is sociale huur. We hebben weinig middenhuur. Er wonen relatief weinig ouderen en gezinnen. Die laatste groep trekt meestal weg naar omliggende dorpen. De gekte op de woningmarkt is hier groot. We zitten in de top 5 van meest problematische woningmarkten van Nederland. Als het gaat om zoeken op Funda, is Groningen als zoekterm zelfs Amsterdam gepasseerd.’

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media