26 jun. Erwin Asselman

‘Tweedeling voorkomen? Menging stimuleren!’

‘De stad polariseert. Terugkijkend naar de afgelopen vijftien jaar en vooruitblikkend op de eerstvolgende twintig jaar, zie ik steden ontstaan met steeds minder menging. Hoog- en laagopgeleiden, rijk en arm leven vaker ruimtelijk gescheiden van elkaar. Mensen met een hoog inkomen trekken naar mooie buurten en stadscentra, de lagere inkomensgroepen vind je aan de randen van de stad. Het is een toenemende trend die aandacht vereist.

Ongelijkheid gekoppeld aan inkomens en opleiding veroorzaakt een tweedeling in de samenleving. Dat heeft consequenties voor allerlei sociale processen: wie kom je tegen op straat, waar ontmoet je je partner? Het heeft ook effect op kinderen als zij nauwelijks in aanraking komen met leeftijdsgenootjes uit andere milieus. Het veroorzaakt generatieslang een vicieuze cirkel van segregatie.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media