18 jul. Erwin Asselman

‘Te weinig leegstand is eigenlijk veel erger dan leegstand’

Hoe gaat het met Utrecht?

‘Heel goed. Er is eigenlijk geen stad die zo snel groeit. We gaan in korte tijd van 350.000 naar 450.000 inwoners en de opgave is dat we de werkgelegenheid mee laten groeien in dat zelfde tempo. We willen graag een passende werkplek hebben voor mensen die in de stad en regio komen wonen en kantoren zijn daarvoor een efficiënte manier. Er komt steeds meer vraag naar kantoren die goed te bereiken zijn met het OV en waar stedelijke voorzieningen zijn en daar hebben wij natuurlijk veel plezier van. Bedrijven volgen de plek waar goed opgeleideen creatieve talenten te vinden zijn. Die vinden ze vooral hier. Utrecht kan selectief zijn en mikt bij het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid op bedrijven die een bijdrage leveren aan: “Gezond Stedelijk Leven. We hebben gelukkig een goede samenwerking met partners in de regio, maar we lopen ook wel eens tegen de grenzen aan van wat er mogelijk is’

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media