‘Nederland is een prima kantorenland’

Is de Nederlandse kantorenmarkt anders dan de ons omringende landen?

‘Niet echt, maar Nederland is wel een prima kantorenland natuurlijk. We hebben een hoogopgeleide bevolking die goed Engels spreekt dus dat maakt dat we hier graag investeren. Wat je wel ziet is dat bedrijven steeds meer de overweging meenemen in de keuze voor de vestigingsplaats of ze voldoende goede mensen kunnen vinden. Als je bijvoorbeeld investmenbankers nodig hebt dan kan je wel naar Heerlen gaan, maar in de buurt van Schiphol is dan een wat beter idee. Dat is trouwens een concreet voorbeeld, APG zat in Heerlen, verhuisde naar de Zuidas en gaat daar weer weg vanwege het imago. Er zijn legio voorbeelden van bedrijven die in de sollicitatietekst zetten dat ze een geweldige plek hebben en dat helpt natuurlijk ook.’

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *