16 aug. Erwin Asselman

‘Van krimpregio naar groeigemeente’

Hoe is de woningsituatie in uw gemeente?

‘Goed. Er is voldoende aanbod al sluit dat niet altijd 1 op 1 aan op de vraag.’

Hoeveel inwoners heeft Den Helder en hoeveel woningen zijn er in de verschillende segmenten (hoog, midden en laag)?

‘Met Den Helder is iets bijzonders aan de hand. We stonden op de kaart als ‘krimpregio’, maar zijn aan het transformeren naar een aantrekkelijke groeigemeente. Steeds meer mensen ‘van buiten’ kopen hier een woning. Op dit moment telt de gemeente, inclusief Julianadorp en Huisduinen, 56.000 inwoners. Ongeveer driekwart van de huurwoningen behoort tot de sociale sector. Van koopwoningen valt meer dan de helft in het lage segment. Bij nieuwbouw, zowel koop als huur, wordt de helft bestemd voor het midden- en hogere segment.’

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media