Icoon Lex Schoenmaker

Het fameuze Zuiderparkstadion werd het Kyocera-stadion en heet thans, omdat nu eenmaal niets heilig meer is, het Cars Jeans Stadion. Lex Schoenmaker (inmiddels 72 jaar en hét clubicoon van ADO Den Haag) heeft het allemaal overleefd. Tientallen trainers, drie veranderde clubnamen, vele verschillende directies, wisselende (Chinese) eigenaren en ontelbare lieden die zich via de markante Haagse club wilden profileren. De dag na de interland Estland-Nederland (0-4) leidt Schoenmaker ons naar zijn eigen kantoor op de eerste verdieping van het mondaine stadion.

Het is een ruimte vol tastbare memorabilia. Ingelijste shirts van oud-ADO-spelers Janmaat en Zuiverloon hangen naast het shirt dat Schoenmaker eind jaren ‘70 droeg als speler van de Amerikaanse voetbalclub Fort Lauderdale Strikers. We zien een juichende Lex Schoenmaker als (nog altijd) all time-Europees topscorer van Feyenoord en uiteraard ontbreken ook de foto’s samen met die andere clublegende (tevens zijn voormalige bloedgabber) Aad Mansveld niet.

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *