Wat maakt werken in Den Haag interessant en leuk? – 10 ondernemers vertellen over hun werk!

05 DE HOEDENMAKER Berry Rutjes

‘Queen Máxima of the Netherlands is killing the hat game at the Royal Ascot’, kopte het Engelse tabloid Bazar in de zomer. Een hoed van de hand van hoedenmaker Berry Rutjes. Natuurlijk is ze daar trots op, lacht ze in haar salon op het Noordeinde. Een salon die zo in le Marais in Parijs had kunnen staan. Ze zit al 25 jaar in het metier, met wisselend locaties in Gouda en Den Haag. Op het Noordeinde begon ze vier jaar geleden als pop-up store. Dé plek voor een salon in een stad van internationale allure, merkt ze op. Want hoeden zijn toch ook vooral in trek bij expats én bij ministers en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag. Rutjes hoeden pik je zo uit de parade: stijlvol en elegant. ‘De hoed van Máxima werd internationaal geroemd. Terwijl in Nederland diezelfde hoed soms zuur werd afgedaan als vogelnestje. In Nederland heerst vooral de mentaliteit: doe maar gewoon.

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *