24 okt 2019 - Erwin Asselman

Column Jasmijn Prinssen

Eén van mijn grote hobby’s -naast (retail)design en shoppen – is reizen. Het vrije gevoel van onderweg zijn, nieuwe mensen ontmoeten, landschappen ontdekken en avonturen beleven. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Gelukkig is deze hobby heel goed te combineren met mijn werk als architect voor een internationaal bureau. Elke plek op aarde heeft zijn eigen sfeer, identiteit en beleving, maar ook zijn unieke problemen en uitdagingen. In Nederland zien we de winkelcentra struggelen en de bezoekersaantallen teruglopen terwijl bijvoorbeeld in Luxemburg dezelfde malls uit de jaren zeventig nog volop gebruikt worden voor een dagje uit. Kijk je naar Moskou, daar is sprake van een bloeiende ontwikkeling van winkelcentra: op bijna elke hoek wordt een nieuw centrum ontwikkeld met enorme oppervlaktes food en non-food aanbod.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media