‘Het jonge middenhuursegment verdient bescherming’

Op het eerste gezicht gaat het crescendo op de Amsterdamse woningmarkt. In 2018 is gestart met de bouw van 8.639 permanente woningen, een nieuw bouwrecord. Met een planvoorraad in 2019 van 13.419 woningen kan ook dit jaar het streefaantal van 7.500 woningen worden gehaald. De pijplijn is eveneens goed gevuld, blijkt uit de meest recente voortgangsrapportage. De planvoorraad tot 2025 staat op 71.600 woningen. De vele gronduitgiftes leggen het stadsbestuur geen windeieren. De zogeheten vereveningsruimte is met 50 miljoen euro gegroeid naar 695 miljoen euro en stijgt naar verwachting verder tot 800 miljoen in 2023. Dit goed gevulde fonds is vooral bedoeld voor de vereiste voorinvesteringen in gebiedsontwikkelingen.

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *