09 dec. Erwin Asselman

Hospitality in de genen

Gastvrijheid zit in het DNA van Breda. Historisch gezien stelde de stad zich altijd al open voor ‘buitenstaanders’. De Nassaus trokken in de vijftiende en zestiende eeuw al veel buitenlandse connecties naar Breda. Bovendien werd Breda een garnizoensstad, met veel militairen op allerlei niveaus en vanuit alle windstreken. Daarnaast ligt de stad op een strategische belangrijke handelsroute. Denk maar eens aan de functie van de Haven, die vroeger een open verbinding met de zee had. Of aan de gunstige ligging tussen Antwerpen en Nederland. Ook toerisme is al eeuwen een bekend fenomeen in Breda. Zo bezocht men het Mastbos vroeger speciaal om te kuren. Maar denk ook eens aan de komst en de groei van hoogwaardige opleidingsinstituten, zoals BUas en de AKV|St.Joost. Allemaal factoren die de stad aantrekkelijk maken voor de ‘buitenstaander’.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media