13 feb. Erwin Asselman

Thema: Data omzetten in actie

Funderingsproblemen bij woningen zijn veel in het nieuws geweest de afgelopen periode. Zeker 1 miljoen Nederlandse huizen lopen het risico op verzakking. Het gaat met name om huizen gebouwd voor 1970 en zowel woningen met funderingen op houten palen als op staal gefundeerde woningen lopen risico. De sinds enkele jaren zeer lage grondwaterstand draagt nog eens extra bij aan de problemen. Om meer inzicht in de problematiek te krijgen is door de overheid het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) opgericht. Het KCAF gebruikt Internet of Things (IoT) sensoren en LoRa om huizen in risicogebieden te monitoren. De data van deze sensoren komt middels LoRa binnen op het door White Lioness technologies ontwikkelde Packhunt.io platform. Hier worden de data geanalyseerd en gaat er indien nodig automatisch een alarmering uit.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media