19 okt. Erwin Asselman

Vastgoedbelegger opnieuw (fiscaal) kop van jut

Je zou maar een zelfstandige zijn die om iets aan zijn pensioen te doen in het verleden één of meerdere woningen heeft aangekocht. Alternatieven waren er op dat moment niet want de bank gaf geen of een negatieve rente, aandelen zijn te ingewikkeld en bij een verzekeringsmaatschappij afstorten kost waarschijnlijk alleen maar geld terwijl er ook niet eens een garantie op rendement wordt geboden. Bovendien heb je niet de luxe om zoals bijvoorbeeld ambtenaren in de opbouwfase geheel belastingvrij het pensioen te laten verzorgen door een grote partij als het ABP. Noodgedwongen kies je dan voor een directe investering in woningen omdat die een stabiel rendement ook qua “cash flow” bieden.

Klik hier en lees de hele column
All rights reserved © 2024 Young Media