21 nov. Erwin Asselman

Verduurzaming rijksgebouwen door opgewekte energie van Windpark Maasvlakte II: een stap in de goede richting of een druppel op een gloeiende plaat

Duurzaamheid is een sleutelwoord in vastgoed. Gemeentes, provincies en de nationale overheid hebben ook eigen duurzaamheidsbeleid voor hun vastgoed. Sommige beleidsplannen zijn weinig concreet, terwijl sommige beleidsplannen juist zeer ambitieus zijn. Een ding is zeker: we staan samen voor de opgave om onze omgeving te verduurzamen. Uit het Klimaatakkoord van 2019 volgt het doel om in 2030 in de gebouwde omgeving 3,4 Mton minder CO2 uit te stoten, en het streven naar een CO2 -arme gebouwde omgeving in 2050. Om dit doel te kunnen bereiken is een overstap van elektriciteit uit fossiele bronnen naar elektriciteit uit hernieuwbare bronnen noodzakelijk.

Klik hier en lees de hele column van Maaike Faase en Daphne Broerse van Norton Rose Fulbright
All rights reserved © 2023 Young Media