05 dec. Erwin Asselman

Ontwikkelen en bouwen vanuit maatschappelijke betrokkenheid

In een splinternieuwe wijk Olympiakwartier Oost in Almere Poort verrijst een bijzonder zorgproject verdeeld over twee gebouwen: Hart van Almere Poort. De samenwerkingscombinatie van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Lithos bouw en ontwikkeling is initiatiefnemer en is verantwoordelijke voor de ontwikkeling en bouw. Dat doet ze samen in een bijzonder co-making traject met twee zorgaanbieders en woningcorporatie De Alliantie, die het gebouw aankocht. Onderscheidend is de integrale benadering waarbij iedere partij haar eigen input leverde en zo uiteindelijk gezamenlijk het maximale kan worden gerealiseerd voor de toekomstige bewoners én voor de wijk. Irmo Jansen, partner bij Zenzo en Danny Peters, technisch projectleider bij Lithos, delen de lessen van een succesvolle samenwerking.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media