25 mei. Erwin Asselman

De Kaai: gebiedstransformatie samen met Feijenoorders naar onvervalst stukje Rotterdam

Op de plek waar 130 jaar een margarinefabriek heeft gestaan, letterlijk op de Kop van Feijenoord, gaan binnenkort de hekken open. VORM en ontwikkelpartner Amvest hebben het terrein aangekocht en ontwikkelen hier zo’n 1.000 woningen plus commercieel en maatschappelijk vastgoed. De bewoners van Feijenoord hebben nadrukkelijk een stem in de planvorming rondom De Kaai, zegt Wendy Poppelaars, ontwikkelaar bij VORM. Samen met Bob van Hasselt, gebiedsgericht projectmanager van de gemeente Rotterdam, Vince de Jong, adviseur bij Kickstad, bureau voor duurzame stadsontwikkeling en partner Amvest, geeft Wendy vorm aan een bijzonder participatie- en placemaking proces. ‘We willen dat de buurt deze plek omarmt en zich gehoord voelt.’

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media