‘Wonen en werken vloeien in elkaar over’

Hoe zie jij de stad van de toekomst?

‘Steden worden steeds populairder. Dat maakt dat je steeds beter moet nadenken over de vraag hoe je de ruimte op een slimme manier kunt gebruiken. Als gevolg daarvan zie je veel nieuwe woonvormen ontstaan. Tegelijkertijd verschuift het evenwicht tussen verschillende vormen van mobiliteit. De stad wordt steeds meer het domein van voetgangers en fietsers. Dat levert een ander straatbeeld op. De moderne stad is ook een groene stad. Gebrek aan gezonde lucht was lang een reden om niet in de stad te gaan wonen. Maar door het toevoegen van pocket parks, fietspaden en wandelroutes wordt de stad steeds aantrekkelijker. Programmering van het groen is daarbij wel van belang. Dat kan van alles zijn. Een koffietentje of een brasserie kan al voor reuring zorgen. Dat zie je bijvoorbeeld aan Het Park bij de Euromast. Dat was lang een lege ruimte. Door de toevoeging van een restaurant – de Parkiet – is het park ineens heel populair geworden.’

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *