02 nov. Erwin Asselman

‘True wealth is in innovation’

‘De Noord/Zuidlijn kostte Amsterdam 3.1 miljard euro. In 2002 beloofde de wethouder plechtig aan de gemeenteraad dat het 1.46 miljard zou gaan kosten. Het Rijk betaalde 1 miljard mee en de Gemeente draaide op voor 2.1 miljard. Oeps. Het project werd een satire, maar na vijftien jaar en veel vertraging werd de feestelijke opening op 21 juli 2018 gevierd. Dit terwijl experts, voor een bedrag van 3.1 miljard, claimen de totale sociale woningnood op te kunnen lossen in Amsterdam. Ik vraag me dan af; gaat een metro boven een dak boven je hoofd? En wie bepaalt dat? Dat is de Piramide van Maslow op z’n kop. Als regeren, vooruitzien is, dan ziet gemeente Amsterdam een aantal bepalende trends op dit moment mooi over het hoofd. En dat met de kennis van CBS en trendwatchers op zak. Hoe kan dat?

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media