Goed overgangsrecht bij eventuele afschaffing “open” C.V. kwestie van fatsoen

Het voor- en nadeel van fiscale wetgeving is dat het veel aan verandering onderhevig is. Telkens als het kabinet meent dat er iets gerepareerd moet worden, dan wordt het belastingwetboek dikker en de belastingwetgeving onbegrijpelijker. Als ik het belastingwetboek bij het begin van mijn fiscale studie vergelijk met de wettenbundel van dit jaar dan is het aantal pagina’s met meer dan factor twee toegenomen. Recentelijk werd de fiscale wereld “verblijd” met het “Consultatiedocument aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen’’. Dit document bevat een concept wettekst waardoor onder meer de zogenaamde “open” commanditaire vennootschap (C.V.) met ingang van 1 januari 2022 wordt afgeschaft.

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *