09 jun 2021 - Erwin Asselman

Back to Business?

‘Dat er nog nieuwe kantoorgebouwen verrijzen, is een schandaal van de eerste orde!’, roept ‘thuiswerker J.H.M.B.J. Beilema’ verontwaardigd uit, in een sketch van Van Kooten en De Bie die in 1986 door de VPRO wordt uitgezonden. ‘Dat iedere Nederlander binnenkort een eigen computer heeft, legt een bom onder het hele kantoorgebeuren’, aldus de door Wim de Bie gespeelde ‘arrogneut’ Beilema die vanuit zijn werkkamertje via een 24k modem een te verspreiden brief naar de zaak verstuurt om vervolgens te worden gebeld door een bedeesde medewerker van de postkamer (‘Hoogst brutaal dat ik u thuis stoor’) omdat het al 2.000 keer uitgeprinte document per ongeluk met ‘Hooguchtend’ blijkt ondertekend.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media