Vijfentwintig jaar geleden verruilde architect Burton Hamfelt Toronto voor Amsterdam.

‘In de jaren ’90 was Nederland booming. Daarom vertrok ik destijds vanuit Toronto, Canada, naar Nederland. Hier was een meer volwassen architectenklimaat dan in Canada: Hollywood voor architecten. Ik ben blij dat ik die stap gemaakt heb, want ik heb hier heel veel kansen gekregen. Misschien ook wel omdat ik met een andere blik naar Nederland kijk, van buiten af met een ander referentiekader . In Canada leven we tussen de bergen en wolkenkrabbers. Een leefklimaat van dicht op elkaar met daartussen veel natuur en ruimte. In Nederland heerst een ander werkethos: pragmatisch, gedreven en enthousiast. Ik ben daarvan onder de indruk. Maar ook nuchter, van doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Door mijn achtergrond stel ik me open voor meerdere opties. Dat maakt me waardevol in mijn branche.’

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.