27 nov 2021 - Erwin Asselman

Wonen op het water, maar dan anders! Namelijk circulair, en dus duurzaam en heel flexibel.

Landman houdt ervan om “prikkelende plannen’’ te bedenken. En het plan van Landman en Zwart om op hergebruikte pontons, waarvan er wereldwijd zeer veel zijn, woningen te realiseren is zeer zeker prikkelend. Juist omdat pontons uit de offshore-industrie, die anders moeizaam zouden moeten worden gesloopt, de letterlijke basis voor de waterwoningen vormen, zegt Landman. ‘Een aantal jaar geleden zeilde ik langs een ponton van Heerema Offshore, 240 meter lang en 50 meter breed. Opeens kreeg ik de ingeving daar iets mee te doen. Samen met Michiel Zwart, die bij Damen Shipyards heeft gewerkt, zijn we drie jaar geleden een plan gaan uitwerken.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media