‘Arbeidsmigranten hechten meer waarde aan de kwaliteit van hun tijdelijke thuis dan aan het soort werk dat ze komen doen’

Hendrik Roozen: ‘Er is de laatste jaren veel maatschappelijke onrust ontstaan over de manier waarop wij in ons land arbeidsmigranten huisvesten. Terecht. Met velen opgepropt in een huis, nauwelijks privacy en geen toezicht: dat soort uitwassen komen te vaak voor en de weerstand ertegen groeit. Er moet op grote schaal een oplossing komen voor dit probleem. Zelf vind ik het heel erg dat wij als welgesteld land, zó slecht omgaan met mensen die huis en haard verlaten om werk te doen waar wij geen zin in hebben. Het is een kwestie van fatsoen om ervoor te zorgen dat ze normaal kunnen wonen in de drie of vier maanden dat ze hier werken.’

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *