‘Iedereen wil opeens een smart building, maar heeft eigenlijk nog geen idee waarom precies’

‘Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van het wereldwijde energieverbruik en het is van begin af aan de missie van PHYSEE om daar wat aan te doen. In 2014 begonnen we met stroomopwekkend glas, maar door uitdagingen in industrialisatie is dat een lange termijn ontwikkeltraject geworden. Echter toen we eenmaal in de gevel met elektronica bezig waren, ontdekten we hoeveel onbenutte potentie daar nog zit. Door de gevel van een gebouw lopen de meeste energie-verliezen, dus als je goed meet wat daar gebeurt, kan je veel proactiever sturen. Uit die gedachte is uiteindelijk SENSE geboren.’

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *