28 nov. Erwin Asselman

‘Wij kennen de gebouwen die we zelf ontwikkeld hebben het beste’

VORM is verantwoordelijk voor gebiedsontwikkeling Oostenburg. Een uniek stukje Amsterdam met een roerige geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de VOC die hier zijn schepen bouwde. Anno 2021 verrijst hier een nieuwe stadswijk met zo’n 1800 woningen, een van de laatste binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Amsterdam. VORM ontwikkelt hier 1.140 woningen, verdeeld over 49 gebouwen. Dankzij een goede mix tussen koop, sociale huur en vrije sector huur, een grote variatie in soorten woningen en een rijk commercieel programma wordt de wijk aantrekkelijk voor mensen in alle levensfasen en met verschillende portemonnees. Inmiddels is goed zichtbaar dat hier in alle opzichten een gaaf stuk stad verrijst.

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media