Column Rupert Parker Brady

Amsterdam gebruik je verstand

Maak van het centrum van Amsterdam een tuin’ was een prikkelende stelling die stadsgeograaf Zef Hemel in oktober 2019 poneerde bij de presentatie van zijn omstreden visie op de toekomst van de overvolle binnenstad. We weten nu wat het betekent als hartje Amsterdam een oase van rust is met het geluid van de vogels en het ruisen van de bomen in plaats van rolkoffers en rinkelende huurfietsen. Wekenlang sloten (bijna) alle rederijen, winkels, cafés, theaters, hotels, restaurants en musea in het centrum vrijwillig de deuren. Wat bleef er over, behalve een prachtig decor? Een woonwijk waar geen bal viel te beleven en tienduizenden mensen gedwongen thuis zaten. Zoiets willen we toch niet nog een keer mee maken?

Klik hier en lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *