27 nov 2021 - Erwin Asselman

‘Samenwerken, daar is FARO goed in’

Van der Ploeg: ‘FARO is een fullservice architectenbureau. Dat betekent dat we alle werkzaamheden verrichten die met architectuur en stedenbouw te maken hebben, van een verkavelingsstudie of een haalbaarheidsonderzoek tot een gebouwontwerp en de technische uitwerking ervan. Toen we zagen dat aannemers steeds meer technische werkzaamheden van architecten gingen overnemen, hebben we een eigen afdeling Engineering opgericht. Dat was een gouden greep. Ruim tien mensen zijn daar nu fulltime bezig met de technische uitwerking van onze ontwerpen. BIM is daarbij uiteraard de standaard. Onze opdrachtgevers kunnen letterlijk en figuurlijk zo aan de slag met de BIM-modellen die onze engineers maken.’ Van Berkum: ‘Dat die technische kant bij FARO goed voor elkaar is, was voor mij dertien jaar geleden niet de primaire reden om er te gaan werken. Na wat omzwervingen wilde ik echt weer gebouwen en gebieden gaan ontwerpen voor mensen. Dat is absoluut een rode draad in het bestaan van FARO.’

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2024 Young Media