16 aug. Erwin Asselman

‘Hoofdrol voor groen en convenience’

Hoe zie jij de stad van de toekomst?

‘In 2050 woont 90 procent van de bevolking in stedelijk gebied en is de manier van leven fundamenteel veranderd. Er is sprake van een hoge dichtheid en kleine woningen, omdat de stad veel faciliteert en mensen meer buitenshuis doen. De gebouwen zijn hoger en hebben gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wellness center of een dakterras. Leefbaarheid speelt een hoofdrol, dus er is veel aandacht voor de openbare ruimte. Steden worden gestapelde dorpen in het groen. Een goed voorbeeld hiervan is het project dat wij samen met Stefano Boeri Architetti doen, Wonderwoods, waarmee we ‘Overall winner’ zijn geworden van de Architectureal Review Future Projects Awards. Dergelijke projecten met groen en natuur in het hart van de stad hebben de toekomst.’

Klik hier en lees het hele artikel
All rights reserved © 2023 Young Media